Skip to main content

Afgelopen weekend was er de officiële opening van de vernieuwde kleuterklassen in de Gemeentelijke Basisschool De Windwijzer te Kalken.

Directeur, Leen Weymeersch zegt: “In 2012 werd de kleuterschool opgericht. We zijn toen gestart met 1 klas. Door de inzet van een jong en enthousiast kleuterteam hebben we momenteel een mooi kleuteraantal en 4  kleuterklassen. Jonge kinderen hebben ruimte nodig om te ontwikkelen en te spelen. Dat willen we ze op De Windwijzer aanbieden. Naast de 2 uur beweging die de kleuters krijgen van de turnjuf, was er ook nood aan ruimere klassen.”

Hiervoor maakte de refter plaats voor de 2de  en 3de kleuterklas. De klassen kregen elk een speelverdieping bij zodat er nog extra ruimte gecreëerd werd. Alles kreeg een likje verf en er werd nieuw meubilair aangekocht. De refter nam zijn intrede in het vroegere schoolhuis. De peuters hebben volop de bewegingsvrijheid in de ruime rode container, waar ze rustig hun eerste stappen in de schoolomgeving kunnen zetten.

 

Klik hier voor meer foto’s.

Klik hier voor het persbericht in Het Nieuwsblad.