Skip to main content

Eet lokaal is één van de vijf actiedagen van de campagne GoodPlanet Challenges.

Eet lokaal is…
Kiezen voor lokale en seizoensgebonden groenten en fruit.

Waarom?
Omdat producten die uit verre landen worden ingevoerd of in verwarmde serres worden gekweekt voor heel wat vervuiling en een hoog energieverbruik zorgen. Bovendien zijn seizoensgroenten en -fruit van bij ons lekkerder, gezonder en geef je zo de lokale producenten een duwtje in de rug.

 

1ste graad: soep, spaghetti, cake

De leerlingen van de eerste graad in Laarne hebben hun eerste uitdaging van het jaarthema achter de rug. Met enkel lokale groenten en fruit werden er enkele heerlijke gerechten klaargemaakt. Dank aan alle ouders en grootouders die zijn komen helpen.

Klik hier om de foto’s te bekijken.

 

5de leerjaar: soep

Klik hier om de de foto’s te bekijken.