Skip to main content

WE VLIEGEN HET JAAR IN!

 

In de vakantie kregen de leerlingen een boardingpass. Deze brachten ze mee op de eerste schooldag. De leerlingen checken in aan de gate, de bagage (boekentas) wordt gewogen en op de transportband geplaatst.

Daarna gaan de leerlingen naar de centrale inkomhal waar de 4 thema’s van ons jaarthema WIJ#DE WERELD werden voorgesteld.:

  • mobiliteit
  • afval
  • energie
  • water

Om 8u30 klinkt de stem van de stewardess door de micro: “Passagiers voor Windwijzer Airlines, vluchtnummer naar 1ste leerjaar zo spoedig mogelijk aan boord aan de gate.” Als alle kinderen aan boord zijn, spreekt de piloot de kinderen aan:

“Goeie morgen, hier spreekt uw piloot, welkom aan boord van de vlucht naar de wij-de wereld. De verwachte vluchtduur bedraagt 7 uur 23 min en 6 seconden. Ik maak u er ook op attent dat er aan boord niet is toegestaan: in de neus te peuteren en snottebellen op te eten, de steward voetje lap te doen, op de ramen te tekenen, …. Wij verwachten enkele turbulenties onderweg, maar deze zullen minimaal zijn. Graag nog uw aandacht voor de veiligheidsinstructies. Mocht u na afloop nog vragen hebben , dan beantwoorden wij u die graag. Ik wens u namens de hele bemanning een prettige vlucht toe.”

MAAR is vliegen wel goed voor de wij-de-wereld? Uiteindelijk komen ze tot deze conclusie: We hebben geen vliegtuig nodig om de Wijde Wereld te ontdekken. We ontdekken te voet de wijde wereld en denken we na over oplossingen. We stappen samen het schooljaar in.

 

Klik hier voor foto’s van de eerste schooldag in Kalken.