Skip to main content

Boerderijklassen – 1ste graad Kalken

Terwijl de boerderij al die jaren volop bleef draaien met akkerbouw en veeteelt, legde onze familie zich ook toe op landbouweducatie — met een sterke nadruk op activiteiten en beleving. Bij aanvang van de boerderijklasbezoeken werd de naam ‘De Vierhoekhoeve’ in gebruik genomen. Sinds 2006 stelt de boerderij ook haar deuren open voor het grote publiek. Dankzij hoevewinkel ‘Bella Boe’ is de grenzenloze smakelijkheid van onze boerderij nu ook op ons terras of bij u thuis te proeven.

Wie er ook komt, voor welke activiteit ook: iedereen voelt tijdens zijn bezoek of verblijf de hartelijkheid van het familiaal gerunde landbouwbedrijf en de liefde en passie van alle medewerkers voor landbouw en natuur.

 

We laten ze een halve week genieten van de gezonde buitenlucht en het hedendaagse boerderijgebeuren. Dagelijks worden de dieren verzorgd en in de leerwandelingen of doe-lessen ontdekken ze ervaringsgericht de oorsprong van onze voeding.

 

Woensdag: Aankomst op de Vierhoekhoeven, maken van afspraken, welkomstdrankje, uitpakken van de valiezen, melkverwerking, …

Klik hier voor de foto’s.

Donderdag: Dierenobservatie, workshop van ‘graan tot brood’, …

Klik hier voor de foto’s.

Vrijdag: Boerderij-spel, afscheid van de dieren nemen, terug naar school, …

Klik hier voor de foto’s.