Skip to main content

Na een heerlijke zomervakantie was het dan zover, de eerste schooldag !

Deze dag stond volledig in het teken van ons jaarthema: ‘WIJ # DE WERELD’.

Met dit thema willen we de klimaatveranderingen en de gevolgen daarvan onder de aandacht brengen.

Tijdens deze eerste dag was het de bedoeling om onze leerlingen al meteen onder te dompelen in de verschillende aspecten van dit uitgebreide thema.

Iedereen , ouders, grootouders, … en natuurlijk onze leerlingen kwamen binnen door een hek dat versierd was met groene takken, planten en zonnebloemen. De speelplaats werd ‘groener’ gemaakt door bloembakken op de vensterbanken.

De bel ging… en toen was het tijd om te starten.

Het welkomstwoord van onze directeur werd bruusk onderbroken door luide motorgeluiden… het begin van een toneeltje door de leerkrachten waarbij volgende aspecten aan bod kwamen: veiligheid in het verkeer, mobiliteit, minder afval veroorzaken, afval sorteren,  …

Nu konden we even naar de klas om kennis te maken met onze juf of meester. Maar niet lang, want na de voormiddagspeeltijd konden de kinderen deelnemen aan tal van workshops die allemaal te maken hadden met ons jaarthema :

  • Er werd op de wang of arm een bloempje of iets anders uit de natuur geschminkt
  • we maakten kennis met ‘Lars, de kleine ijsbeer!’ tijdens een voorleesmoment in onze groene speelplaats
  • houten medaille versieren
  • fotoshoot om onze klasdeuren te versieren
  • paneel met het thema-logo schilderen
  • paneel met het logo van onze school ‘versieren’ met plastieken dopjes
  • ecologische voetafdruk stempelen

Onze t-shirts werden voorzien van het jaarthema-logo. Deze t-shirts zullen doorheen het jaar nog verder door de kinderen versierd worden .

Bij het belsignaal om half vier werd ten slotte nog een groepsfoto gemaakt van alle leerlingen en leerkrachten, fier en trots, in hun eigen witte t-shirt met het logo !

Graag willen wij onze ‘strijkploeg’ (Hilde, Marianne, Claudine, Patricia, Marleen, Anita, Sandra en Valerie) van harte bedanken voor hun hulp !!

Klik hier voor foto’s van de eerste schooldag in Laarne.